• ДОБРЕ ДОШЛИ!

  "ЧУДЕСАТА ЩЕ ЗАПОЧНАТ ДА СЕ СЛУЧВАТ ТОГАВА, КОГАТО ВЛАГАШ ПОВЕЧЕ ЕНЕРГИЯ В МЕЧТИТЕ СИ, ОТКОЛКОТО В СТРАХОВЕТЕ СИ".

 • "ЖИВОТЪТ НЕ СЕ ИЗМЕРВА С БРОЯ НА ВДИШВАНИЯТА, КОИТО ПРАВИМ, А С МИГОВЕТЕ, КОИТО СПИРАТ ДЪХА НИ."

 • "АКО СПОРИШ С ИДИОТ, ВЕРОЯТНОСТТА ТОЙ ДА ПРАВИ АБСОЛЮТНО СЪЩОТОТО Е МНОГО ГОЛЯМА"

 • "КОГАТО ВЪРВИШ НАГОРЕ, УВАЖАВАЙ ХОРАТА, КОИТО СРЕЩАШ, ЗАЩОТО ЩЕ ГИ СРЕЩНЕШ ОТНОВО ПО ПЪТЯ СИ НАДОЛУ."

 • "ДА ВИДИШ СЕБЕ СИ КАТО ИЗТОЧНИК НА ВСИЧКО, КОЕТО ТИ СЕ СЛУЧВА, Е ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ТРУДНО"

 • 10-те най-странни феномена в света

  Луминисцентно океанско течение

  При определени условия океанският фитопланктон започва ускорено да увеличава своята биомаса, образувайки гъст видим слой точно под повърхността на водата. Това е така наречената еутрофикация, известна още като цъфтеж на водораслите или „цъфтеж на водата”. Този процес понякога не изглежда като нещо особено, но в някои части на Калифорния, САЩ, и Пуерто Рико е наистина внушително явление. Учените са нарекли биолуминисцентният цъфтеж на представителите на Noctiluca scintillans „червено течение” - той изглежда като нещо извън нашия свят. Ускорените биохимични процеси оцветяват планктона в синьо и превръщат нощния океан в една голяма лампа.

  Луминисцентно океанско течение. Снимка: YouTube

  Раиран айсберг

  Противно на разпространената информация, внушителните айсберги невинаги са непременно скучно бели. На някои от тях могат да се видят неповторими окраски във формата на райе. Те се получават, когато разтворени в океанската вода мръсотия и други частици останат „заклещени” между старите и новите слоеве лед.

  Райетата на повърхността на айсбергите могат да бъдат в най-различни цветове. Сините например се образуват, когато водата замръзва толкова бързо, че въздушните балончета в нея не могат да се оформят. Когато един айсберг се разчупи на две и частите му паднат във водата, попадналите върху тях водорасли могат да образуват жълти райета.

  Този красив феномен се наблюдава из ледовете на Антарктика.

  Раиран айсберг. Снимка: Hoax-slayer.com

  2015 ® www.psihologplovdiv.com Всички права запазени.